Slaapschema baby 1 maand

 

Een pasgeboren baby slaapt het grootste gedeelte van de tijd en moet elke 2 tot 3 uur gevoed worden. Maar hoe ziet het slaapschema van een baby van 1 maand er ongeveer uit?

Slaapschema baby 1 maand

Als je naar het slaapschema van een baby van 1 maand kijkt, zie je geen dag- en nachtritme. Pasgeboren baby’s hebben dat namelijk nog niet; dit zal zich in de loop van de komende maanden geleidelijk ontwikkelen.

Totaal aantal uren slaap per 24 uur: 16 – 20
Voedingen: Elke 2 tot 3 uur
Wakkertijd tussen dutjes: 45 tot 75 minuten

Slaapcyclus baby

Jouw slaapcyclus duurt ongeveer 90 minuten. Die van een pasgeboren baby slechts 45 minuten. Elke slaapcyclus bestaat uit meerdere fases: Lichte Slaap, Diepe Slaap en Actieve Slaap. Naarmate je baby ouder wordt, zal de slaapcyclus geleidelijk aan steeds langer worden. 

Tekenen dat je baby van 1 maand moe is

Als je merkt dat je baby moe begint te worden, is het raadzaam om hem of haar in bed te leggen. Als je dit doet wanneer je kindje nog wakker is, kan hij of zij leren om zelf in slaap te vallen. Enkele bekende signalen van vermoeidheid bij baby’s zijn:

  • Staren of een afwezige blik;
  • Een bleek gezichtje of juist rode wangetjes;
  • In de oogjes wrijven;
  • Aan de oortjes zitten;
  • Contact met jou vermijden;
  • Overstrekken;
  • Friemelen, overmatig druk bewegen;
  • Gapen;
  • Huilen.

 

Ideale temperatuur baby- en kinderkamer

Het kan best een uitdaging zijn om een goed schema te maken om een baby van 1 maand te laten slapen , zeker omdat je kindje op deze leeftijd nog totaal geen besef heeft van dag en nacht. Als je ervoor zorgt dat de slaapkamer op de ideale temperatuur is (tussen de 16 en 20 graden), kan dat echter veel helpen. Hoe constanter de slaapkamertemperatuur, hoe beter!

Slaapzak baby 1 maand

Een baby is nog niet in staat om zelf zijn of haar lichaamstemperatuur te reguleren. Als ouder ben je dus heel veel bezig met ervoor zorgen dat je kindje het niet te koud of te warm heeft. Dit is ook ’s nachts en tijdens dutjes overdag erg belangrijk. Het is raadzaam om hierbij een baby slaapzak te gebruiken.  Om het je makkelijk te maken hebben wij hieronder een selectie gemaakt van de meest populaire baby slaapzakken met een linkje zodat je ze direct kunt kopen!

 

Bemini MAGIC BAG -
winter slaapzak (3.0 TOG)

€ 45,90

De gewatteerde jersey is zijdezacht en behaaglijk warm zodat de baby altijd lekker ingeduffeld is. De stof verzekert een ideaal thermisch comfort bij een kamertemperatuur tussen 15°C en 18°C.

Puckababy BAG Newborn -
All-season slaapzak (0.5 TOG)

€ 69,95

Het newborn slaapzakje van Puckababy® sluit goed aan, houdt de baby op temperatuur en bevordert goed slapen en is het hele jaar door te gebruiken

Ergopouch Cocoon -
Zomer slaapzak (0.2 TOG)

€ 37,50

De ergoCocoon is een makkelijke inbaker-slaapzak van biologisch katoen . Door de natuurlijke rek in de stof kan de baby zich vrij bewegen.