Slaapschema baby 10 maanden

Ben je benieuwd naar het gemiddelde slaapschema voor een baby van 10 maanden? Op deze leeftijd begin je te merken dat de ene baby wat meer slaap nodig heeft dan de andere. De twee dutjes die je baby overdag doet, zouden niet langer dan anderhalf tot twee uur mogen duren. Slaapt je kindje overdag langer, dan is de kans dat hij of zij ’s nachts niet doorslaapt groter.

Slaapschema baby 10 maanden 

Hieronder de richtlijnen voor het slaapschema van een baby van 10 maanden:

Totaal aantal uren slaap per 24 uur: 14.5
Aantal uren slaap ’s nachts: 12
Aantal dutjes overdag: 2
Totaal aantal uren van dutjes overdag: 2.5 – 3 

Hou in gedachten dat het hier gaat om algemene richtlijnen. De slaapbehoefte kan ook per dag verschillen. Zo kan het zijn dat je baby soms wat meer slaap nodig heeft, bijvoorbeeld vanwege ziekte of een slechte nacht. In dat geval is het echt niet erg om een beetje af te wijken van het vaste slaapschema voor je baby van 10 maanden. 

Slaapcyclus baby 

Waar jouw slaapcyclus gemiddeld 90 minuten in beslag neemt, duurt de slaapcyclus van een baby van 10 maanden ongeveer 45 tot 60 minuten. Dit is een normale slaap ontwikkeling; pas als je kindje zo’n vijf jaar oud is, is de slaapcyclus even lang als die van jou.

Slaapschema: tekenen dat je baby moe is

Een consistent slaapschema voor een baby van 10 maanden aanhouden is niet altijd even eenvoudig. Juist daarom is het belangrijk om alert te blijven op signalen van vermoeidheid en je baby dan in bed te leggen. Tekenen dat je baby moe is zijn bijvoorbeeld:

  • Voor zich uit staren;
  • Contact vermijden;
  • Roodomrande ogen;
  • In de oogjes wrijven;
  • Aan de oren zitten;
  • Uitstrekken of overstrekken;
  • Kreunen en huilen.

Slaapschema: ideale temperatuur baby- en kinderkamer

Vind je het lastig om een goed slaapschema voor je baby van 10 maanden aan te houden? Uit onderzoek blijkt dat de juiste slaapkamertemperatuur kan helpen. Deze zou tussen de 16 en 20 graden moeten liggen en zo consistent mogelijk moeten zijn. 

Slaapzak baby 10 maanden

Een baby is nog niet in staat om zelf zijn of haar lichaamstemperatuur te reguleren. Als ouder ben je dus heel veel bezig met ervoor zorgen dat je kindje het niet te koud of te warm heeft. Dit is ook ’s nachts en tijdens dutjes overdag erg belangrijk. Het is raadzaam om hierbij een baby slaapzak te gebruiken.  Om het je makkelijk te maken hebben wij hieronder een selectie gemaakt van de meest populaire baby slaapzakken met een linkje zodat je ze direct kunt kopen!

Bemini MAGIC BAG -
winter slaapzak (3.0 TOG)

€ 74,75

De gewatteerde jersey is zijdezacht en behaaglijk warm zodat de baby altijd lekker ingeduffeld is. De stof verzekert een ideaal thermisch comfort bij een kamertemperatuur tussen 15°C en 18°C.

Puckababy BAG -
All-season  (0.25 - 2.5 TOG)

€ 129,95

De speciale pasvorm en materialen stellen je kindje gerust en bevorderen het doorslapen. Door de 4 seizoenen functionaliteit heb je altijd de juiste temperatuur slaapzak bij de hand.

Ergopouch Cocoon -
Zomer slaapzak (0.2 TOG)

€ 37,50

De ergoCocoon is een makkelijke inbaker-slaapzak van biologisch katoen . Door de natuurlijke rek in de stof kan de baby zich vrij bewegen.