Slaapschema baby 11 maanden

Een consequent slaapschema is voor een baby van 11 maanden nog altijd erg belangrijk. Hoewel je kindje overdag niet zo heel lang meer slaapt, is het wel zaak om dutjes niet te vaak of te lang uit te stellen. Dit heeft namelijk meer invloed op het slaappatroon dan je misschien denkt.

Slaapschema baby 11 maanden 

De slaapbehoefte van jouw 11 maanden oude baby zal wellicht niet exact hetzelfde zijn als die van een andere baby van dezelfde leeftijd. Maar over het algemeen ziet het slaapschema voor een baby van 11 maanden oud er als volgt uit:

Totaal aantal uren slaap per 24 uur: 14
Aantal uren slaap ’s nachts: 10 – 12
Aantal dutjes overdag: 2
Totaal aantal uren van dutjes overdag: 2.5

Slaapcyclus baby 

Eén slaapcyclus duurt bij een volwassene ongeveer 90 minuten, terwijl de slaapcyclus van een baby 24 tot 60 minuten duurt. Daarbij bevindt de baby zich bijna de helft van de tijd in de Actieve Slaap, die bij ons de REM-slaap heet. Tijdens die fase van de slaapcyclus, waarin ze vaak erg beweeglijk kunnen zijn, verwerkt je baby alle prikkels.

Slaapschema: tekenen dat je baby moe is

Je baby mag dan minder slaap nodig hebben dan een paar maanden geleden, het is nog steeds belangrijk om te voorkomen dat ze oververmoeid raken. Blijf dus alert op tekenen dat je baby moe is, zoals: 

  • Gapen;
  • Huilen;
  • Staren;
  • Wegkijken;
  • Roodomrande ogen;
  • ‘Fladderen’;
  • Overstrekken;
  • Oortjes aanraken.

Slaapschema: ideale temperatuur baby- en kinderkamer

De juiste slaapkamertemperatuur helpt bij het aanhouden van een consistent slaapschema voor je baby van 11 maanden. Zorg dat deze tussen de 16 en 20 graden ligt (dit is koeler dan de meeste ouders denken!) en zo constant mogelijk is. 

Slaapzak baby 11 maanden

Een baby is nog niet in staat om zelf zijn of haar lichaamstemperatuur te reguleren. Als ouder ben je dus heel veel bezig met ervoor zorgen dat je kindje het niet te koud of te warm heeft. Dit is ook ’s nachts en tijdens dutjes overdag erg belangrijk. Het is raadzaam om hierbij een baby slaapzak te gebruiken.  Om het je makkelijk te maken hebben wij hieronder een selectie gemaakt van de meest populaire baby slaapzakken met een linkje zodat je ze direct kunt kopen!

 

Bemini MAGIC BAG -
winter slaapzak (3.0 TOG)

€ 74,75

De gewatteerde jersey is zijdezacht en behaaglijk warm zodat de baby altijd lekker ingeduffeld is. De stof verzekert een ideaal thermisch comfort bij een kamertemperatuur tussen 15°C en 18°C.

Puckababy BAG -
All-season  (0.25 - 2.5 TOG)

€ 129,95

De speciale pasvorm en materialen stellen je kindje gerust en bevorderen het doorslapen. Door de 4 seizoenen functionaliteit heb je altijd de juiste temperatuur slaapzak bij de hand.

Ergopouch Cocoon -
Zomer slaapzak (0.2 TOG)

€ 37,50

De ergoCocoon is een makkelijke inbaker-slaapzak van biologisch katoen . Door de natuurlijke rek in de stof kan de baby zich vrij bewegen.