Slaapschema baby 2 maanden

Een consistent slaapschema is voor een baby van 2 maanden heel belangrijk. Dit is namelijk de leeftijd waarop baby’s beginnen met het ontwikkelen van een dag- en nachtritme. Dit gaat heel geleidelijk, dus je moet niet verwachten dat je baby ineens de hele nacht doorslaapt. Maar als je nu begint met het aanwennen van een goed slaappatroon, is de kans dat het slaappatroon van je kindje sneller aansluit op het jouwe een stuk groter. 

Slaapschema baby 2 maanden

Het slaapschema voor een baby van 2 maanden ziet er ongeveer als volgt uit:

Totaal aantal uren slaap per 24 uur: 14 – 18
Aantal uren slaap ’s nachts: 10 – 12
Aantal dutjes overdag: 4
Totaal aantal uren van dutjes overdag: 4 – 6 

Tussen de slaapjes door zal je kindje doorgaans niet langer dan een uurtje wakker zijn. Dit zijn de momenten om je baby te voeden.   

enSlaapcyclus baby

Zoals je op de pagina over normale slaap ontwikkeling kunt lezen, is de slaapcyclus van een baby een stuk korter dan die van een volwassene. Waar jouw slaapcyclus gemiddeld 90 minuten in beslag neemt, duurt die van een pasgeboren baby slechts 45 tot 60 minuten. Nadat je baby is ingedommeld volgt er een periode van Actieve Slaap. In deze fase van de slaapcyclus kan je baby makkelijk weer wakker worden. Zodra je kindje eenmaal de Diepe Slaap fase heeft bereikt, wordt hij of zij minder snel wakker. 

Tekenen dat je baby van 2 maanden moe is

Merk je dat je baby moe begint te worden? Leg je kindje dan in bed als hij of zij nog wakker is. Op die manier kan een baby namelijk leren om zelf in slaap te vallen. De meest bekende signalen waaraan je kunt zien dat het tijd is om te gaan slapen zijn:

  • Staren of een glazige blik in de ogen;
  • Je niet meer aan willen kijken (wegkijken);
  • Rood omrande ogen;
  • In de oogjes wrijven;
  • Oortjes aanraken;
  • Uitstrekken of overstrekken;
  • Het gezichtje tegen je borst aandrukken;
  • Gapen.

Ideale temperatuur baby- en kinderkamer

Om een goed slaappatroon voor je baby van 2 maanden aan te wennen is het belangrijk dat de temperatuur van de slaapkamer zo constant mogelijk is. De ideale temperatuur voor baby’s ligt tussen de 16 en 20 graden.

Slaapzak baby 2 maanden

Een baby is nog niet in staat om zelf zijn of haar lichaamstemperatuur te reguleren. Als ouder ben je dus heel veel bezig met ervoor zorgen dat je kindje het niet te koud of te warm heeft. Dit is ook ’s nachts en tijdens dutjes overdag erg belangrijk. Het is raadzaam om hierbij een baby slaapzak te gebruiken.  Om het je makkelijk te maken hebben wij hieronder een selectie gemaakt van de meest populaire baby slaapzakken met een linkje zodat je ze direct kunt kopen!

Bemini MAGIC BAG -
winter slaapzak (3.0 TOG)

€ 45,90

De gewatteerde jersey is zijdezacht en behaaglijk warm zodat de baby altijd lekker ingeduffeld is. De stof verzekert een ideaal thermisch comfort bij een kamertemperatuur tussen 15°C en 18°C.

Puckababy BAG Newborn -
All-season slaapzak (0.5 TOG)

€ 69,95

Het newborn slaapzakje van Puckababy® sluit goed aan, houdt de baby op temperatuur en bevordert goed slapen en is het hele jaar door te gebruiken

Ergopouch Cocoon -
Zomer slaapzak (0.2 TOG)

€ 37,50

De ergoCocoon is een makkelijke inbaker-slaapzak van biologisch katoen . Door de natuurlijke rek in de stof kan de baby zich vrij bewegen.