Slaapschema baby 7 maanden

Wanneer je kijkt naar een gemiddeld slaapschema voor een baby van 7 maanden, dan zie je dat veel baby’s van deze leeftijd een derde dutje overdag niet of nauwelijks meer nodig hebben. Als het ochtend- en middagdutje goed zijn verlopen, kun je het derde dutje laten vallen. Let er dan wel op dat je je baby ’s avonds op tijd naar bed brengt, zodat hij of zij niet oververmoeid raakt. 

Slaapschema baby 7 maanden 

Het slaapschema voor een baby van 7 maanden is als volgt:

Totaal aantal uren slaap per 24 uur: 14.5 – 15
Aantal uren slaap ’s nachts: 12
Aantal dutjes overdag: 2 – 3
Totaal aantal uren van dutjes overdag: 2.5 – 3

Merk je dat je baby nog wel behoefte heeft aan een derde dutje, maar daarbij moeite heeft om in slaap komen? Dan kan een wandelingetje in de kinderwagen of de draagzak helpen. Zorg ook dat je baby overdag tussen de dutjes door minimaal 2 uur wakker is.

Slaapcyclus baby 

’s Nachts doorlopen we meerdere keren een slaapcyclus. Bij jou duurt één slaapcyclus ongeveer 90 minuten, waarvan je een kwart doorbrengt in de REM-slaap. De slaapcyclus van een baby van 7 maanden duurt korter dan die van jou – ongeveer 45 tot 60 minuten. Wat bij volwassenen de REM-slaap genoemd wordt, heet bij baby’s de Actieve Slaap. Deze fase van de slaapcyclus duurt in verhouding langer dan bij ons – ongeveer 50% van de slaaptijd bevindt de baby zich in de Actieve Slaap fase. 

Slaapschema: tekenen dat je baby van 7 maanden moe is

Om een goed slaapschema voor een baby van 7 maanden aan te houden is het van belang dat je hem of haar in bed legt als je signalen van vermoeidheid ziet. Enkele veelvoorkomende tekenen dat je baby moe is zijn:

  • Voor zich uit staren, wegkijken of een glazige blik in de ogen;
  • In de ogen wrijven;
  • Met de armen of benen ‘fladderen’;
  • Overstrekken;
  • Het gezichtje tegen je aandrukken;
  • Kreunen en/of huilen.

Slaapschema: ideale temperatuur baby- en kinderkamer

Uit onderzoek is gebleken dat een goede, consistente slaapkamertemperatuur helpt bij het aanhouden van een slaapschema voor een baby van 7 maanden. De ideale temperatuur ligt tussen de 16 en 20 graden.

Slaapzak baby 7 maanden

Een baby is nog niet in staat om zelf zijn of haar lichaamstemperatuur te reguleren. Als ouder ben je dus heel veel bezig met ervoor zorgen dat je kindje het niet te koud of te warm heeft. Dit is ook ’s nachts en tijdens dutjes overdag erg belangrijk. Het is raadzaam om hierbij een baby slaapzak te gebruiken.  Om het je makkelijk te maken hebben wij hieronder een selectie gemaakt van de meest populaire baby slaapzakken met een linkje zodat je ze direct kunt kopen!

 

Bemini MAGIC BAG -
winter slaapzak (3.0 TOG)

€ 62,90

De gewatteerde jersey is zijdezacht en behaaglijk warm zodat de baby altijd lekker ingeduffeld is. De stof verzekert een ideaal thermisch comfort bij een kamertemperatuur tussen 15°C en 18°C.

Puckababy BAG -
All-season  (0.25 - 2.5 TOG)

€ 129,95

De speciale pasvorm en materialen stellen je kindje gerust en bevorderen het doorslapen. Door de 4 seizoenen functionaliteit heb je altijd de juiste temperatuur slaapzak bij de hand.

Ergopouch Cocoon -
Zomer slaapzak (0.2 TOG)

€ 37,50

De ergoCocoon is een makkelijke inbaker-slaapzak van biologisch katoen . Door de natuurlijke rek in de stof kan de baby zich vrij bewegen.