Slaapschema baby 9 maanden

Als je kijkt naar het gemiddelde slaapschema voor een baby van 9 maanden, dan zal je zien dat de meeste baby’s van deze leeftijd de meeste nachten wel doorslapen. Consequentie blijft op deze leeftijd echter erg belangrijk, ook voor de dutjes overdag.

Slaapschema baby 9 maanden 

De ene baby heeft net even wat meer slaap nodig dan de andere baby. Die verschillen worden op deze leeftijd wat duidelijker zichtbaar. Maar over het algemeen ziet het slaapschema voor een baby van 9 maanden er ongeveer als volgt uit:

Totaal aantal uren slaap per 24 uur: 14.5
uren slaap ’s nachts:
12
Aantal dutjes overdag: 2
Totaal aantal uren van dutjes overdag: 2.5

Slaapcyclus baby 

Elke nacht doorloop je meerdere keren een slaapcyclus. Bij volwassenen duurt één slaapcyclus ongeveer 90 minuten, bij baby’s tussen de 45 tot 60 minuten. Waar jij ongeveer een kwart van de tijd in de REM-slaap doorbrengt, brengt een baby de helft van de tijd in deze fase van de slaapcyclus door. Wanneer je naar een slapende baby kijkt en je ziet dat hij of zij beweeglijk is, snelle oogbewegingen maakt of geluidjes maakt, dan weet je dat de baby op dat moment in de REM-slaap of Actieve Slaap fase zit. 

Slaapschema: tekenen dat je baby moe is

Merk je dat je baby overdag moe begint te worden, leg hem of haar dan in bed. Enkele veelvoorkomende tekenen dat je baby moe is zijn:

  • Staren of wegkijken;
  • In de ogen wrijven;
  • Aan de oortjes zitten;
  • Contact vermijden;
  • Kreunen/huilen.

Slaapschema: ideale temperatuur baby- en kinderkamer

Het kan soms best lastig zijn om een vast slaappatroon voor een baby van 9 maanden aan te houden. Onderzoek heeft uitgewezen dat een constante slaapkamertemperatuur tussen de 16 en 20 graden help bij het volgen van het slaapschema. 

Slaapzak baby 9 maanden

Een baby is nog niet in staat om zelf zijn of haar lichaamstemperatuur te reguleren. Als ouder ben je dus heel veel bezig met ervoor zorgen dat je kindje het niet te koud of te warm heeft. Dit is ook ’s nachts en tijdens dutjes overdag erg belangrijk. Het is raadzaam om hierbij een baby slaapzak te gebruiken.  Om het je makkelijk te maken hebben wij hieronder een selectie gemaakt van de meest populaire baby slaapzakken met een linkje zodat je ze direct kunt kopen!

Bemini MAGIC BAG -
winter slaapzak (3.0 TOG)

€ 62,90

De gewatteerde jersey is zijdezacht en behaaglijk warm zodat de baby altijd lekker ingeduffeld is. De stof verzekert een ideaal thermisch comfort bij een kamertemperatuur tussen 15°C en 18°C.

Puckababy BAG -
All-season  (0.25 - 2.5 TOG)

€ 129,95

De speciale pasvorm en materialen stellen je kindje gerust en bevorderen het doorslapen. Door de 4 seizoenen functionaliteit heb je altijd de juiste temperatuur slaapzak bij de hand.

Ergopouch Cocoon -
Zomer slaapzak (0.2 TOG)

€ 37,50

De ergoCocoon is een makkelijke inbaker-slaapzak van biologisch katoen . Door de natuurlijke rek in de stof kan de baby zich vrij bewegen.