Slaapzak baby zomer

Slaapzak baby zomer

Een slaapzak is een handig hulpmiddel voor ouders om hun baby comfortabel en veilig te laten slapen. Vooral in de zomer kan een slaapzak voor baby’s van onschatbare waarde zijn, omdat het zorgt voor een betere ventilatie en minder warmte vasthoudt dan traditionele dekens.

Een zomerse slaapzak voor baby’s moet voldoen aan verschillende veiligheidsnormen. Het is belangrijk om te kiezen voor een slaapzak die past bij de grootte van je baby, zodat hij of zij niet kan wegglijden in de slaapzak en verstikken. Daarnaast moet de slaapzak gemaakt zijn van ademende materialen, zodat de baby niet oververhit raakt tijdens het slapen.

Gemak

Een goede slaapzak voor de zomer moet ook gemakkelijk te wassen zijn, omdat baby’s vaak veelvuldig spugen en kwijlen. Een slaapzak van natuurlijke materialen zoals katoen of bamboe is daarom een goede keuze, omdat deze materialen gemakkelijk kunnen worden gewassen en snel drogen.

Sommige slaapzakken hebben speciale functies, zoals afritsbare mouwen en voetjes, zodat de baby bij warmer weer meer bewegingsvrijheid heeft en minder snel oververhit raakt. Andere slaapzakken hebben een opening aan de voorkant, zodat je baby gemakkelijk verschoond kan worden zonder dat je de hele slaapzak hoeft uit te trekken.

Veiligheid & comfort

Als je op zoek bent naar een zomerse slaapzak voor je baby, is het belangrijk om te letten op de veiligheid en het comfort van de slaapzak. Een goede slaapzak zorgt ervoor dat je baby comfortabel kan slapen zonder dat hij of zij oververhit raakt, en biedt daarmee een goede nachtrust voor zowel de baby als de ouders.

TOG-waarde

De Tog-waarde geeft aan hoeveel warmte een slaapzak vasthoudt en wordt gebruikt om de isolatiewaarde van de slaapzak te meten. Hoe hoger de Tog-waarde, hoe meer warmte de slaapzak vasthoudt.

Bij het kiezen van een slaapzak is het belangrijk om rekening te houden met de kamertemperatuur en de kleding van je baby. Als de kamertemperatuur hoog is, kun je het beste kiezen voor een slaapzak met een lage Tog-waarde, zoals een slaapzak met een Tog-waarde van 0,5. Deze slaapzakken zijn geschikt voor temperaturen van 24 graden Celsius en hoger en zijn ideaal voor warme zomernachten.

Het is dus belangrijk om bij het kiezen van een slaapzak goed te letten op de Tog-waarde en deze af te stemmen op de temperatuur en kleding van je baby, zodat je baby veilig en comfortabel kan slapen.

Zoals gezegd geeft de Tog-waarde aan hoeveel warmte een slaapzak vasthoudt en wordt deze gebruikt om de isolatiewaarde van de slaapzak te meten. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende Tog-waardes en de bijbehorende temperaturen:

 • Tog-waarde 0.2 tot 0.5: deze slaapzakken zijn geschikt voor temperaturen van 24 graden Celsius en hoger
  en zijn ideaal voor warme zomernachten.

 • Tog-waarde 0.5 tot 1.0: deze slaapzakken zijn geschikt voor temperaturen van 20-24 graden Celsius
  en zijn geschikt voor de lente en warme zomeravonden.

 • Tog-waarde 1.0 tot 2.0: deze slaapzakken zijn geschikt voor temperaturen van 16-20 graden Celsius
  en zijn geschikt voor de herfst en lente.

 • Tog-waarde 2.0 tot 3.5: deze slaapzakken zijn geschikt voor temperaturen van 14-18 graden Celsius
  en zijn geschikt voor de koudere nachten in de lente en herfst.

 • Tog-waarde 3.5 of hoger: deze slaapzakken zijn geschikt voor temperaturen van 14 graden Celsius en lager
  en zijn geschikt voor de koude winternachten.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kamertemperatuur kan variëren en dat de kleding van je baby ook invloed heeft op de isolatie. Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een slaapzak niet alleen naar de Tog-waarde te kijken, maar ook rekening te houden met de kamertemperatuur en de kleding van je baby.

Hieronder vind je een overzicht van de Tog-waardes van verschillende soorten babykleding:

 • Rompertje of bodysuit met korte mouwen: Tog-waarde van ongeveer 0,5 tot 1,0
 • Rompertje of bodysuit met lange mouwen: Tog-waarde van ongeveer 1,0 tot 2,0
 • Shirt met korte mouwen: Tog-waarde van ongeveer 0,5 tot 1,0
 • Shirt met lange mouwen: Tog-waarde van ongeveer 1,0 tot 2,0
 • Broekje of legging: Tog-waarde van ongeveer 0,5 tot 1,0
 • Trui of vest met lange mouwen: Tog-waarde van ongeveer 1,0 tot 2,0
 • Sokjes of slofjes: Tog-waarde van ongeveer 0,5

 Let ook op dat je baby niet te warm wordt, omdat oververhitting gevaarlijk kan zijn. Zorg daarom voor voldoende ventilatie en gebruik een slaapzak die geschikt is voor de temperatuur en de kleding van je baby. Zo kan je baby veilig en comfortabel slapen.

Slaapzak baby zomer kopen

Bekijk hieronder de meest populaire Zomer slaapzakken voor baby’s

Ergopouch Cocoon –
3 – 6 maanden
Zomer slaapzak (0.2 TOG)

€ 37,50

De ergoCocoon is een makkelijke inbaker-slaapzak van biologisch katoen . Door de natuurlijke rek in de stof kan de baby zich vrij bewegen.

Puckababy BAG Newborn –
0 – 6 maanden
All-season slaapzak (0.5 TOG)

€ 69,95

Het newborn slaapzakje van Puckababy® sluit goed aan, houdt de baby op temperatuur en bevordert goed slapen en is het hele jaar door te gebruiken

Ergopouch Cocoon –
0 – 3 maanden
Zomer slaapzak (0.2 TOG)

€ 37,50

De ergoCocoon is een makkelijke inbaker-slaapzak van biologisch katoen . Door de natuurlijke rek in de stof kan de baby zich vrij bewegen.

Ergopouch Cocoon –
6 – 12 maanden
Zomer slaapzak (0.2 TOG)

€ 37,50

De ergoCocoon is een makkelijke inbaker-slaapzak van biologisch katoen . Door de natuurlijke rek in de stof kan de baby zich vrij bewegen.

Puckababy BAG –
6 – 24 maanden
All-season  (0.25 – 2.5 TOG)

€ 129,95

De speciale pasvorm en materialen stellen je kindje gerust en bevorderen het doorslapen. Door de 4 seizoenen functionaliteit heb je altijd de juiste temperatuur slaapzak bij de hand.